FORENINGEN » Behandlere » Links

Links

Her finder du links til diverse relevante hjemmesider.

Støttegrupper

I Danmark har www.netdoktor.dk oprettet et debatforum, hvor man kan udveksle erfaringer omkring Lichen Sclerosus. Man skal være registreret som bruger for selv at deltage i debatten. Se http://www.netdoktor.dk/interactive/discussion/viewforum.php?f=153.

På Facebook er oprettet en lukket støttegruppe for Lichen Sclerosus patienter. Den hedder "Lichen Sclerosus Danmark" og er oprettet af en privatperson uafhængigt af vores patientforening.

I Storbritannien er oprettet en national støttegruppe for Lichen Sclerosus patienter. Se http://www.lichensclerosus.org/.

I Storbritannien er oprettet en national støttegruppe for Lichen Planus patienter. Se www.uklp.org.uk.

I Holland er oprettet en national støttegruppe for Lichen Sclerosus patienter, som vi udveksler informationer med. Se www.lichensclerosus.nl (er naturligvis på hollandsk).

Lægefaglige grupper

I Danmark er Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi stiftet i 1898 med henblik på at fremme og udvikle det videnskabelige arbejde inden for gynækologi og obstetrik samt planlægge og overvåge uddannelsen inden for specialet. De har en udmærket guideline for Lichen Sclerosus på www.dsog.dk - klik på guidelines og vælg "læs mere" under nye guidelines. Du finder Lichen Sclerosus guidelinen under emnet Vulva (det er desværre ikke tilladt at linke direkte til artiklen).

Dansk Selskab for VulvaLidelser er stiftet i 2012 og kan findes på www.dsvl.dk. Her fremgår det også, hvor der er deciderede vulvaklinikker i Danmark.

Der findes en international organisation, International Society for the Study of Vulvovaginal Disease, der forsker i vulva sygdomme. Deres informationer om Lichen Sclerosus findes på www.issvd.org under Patient Education. Den europæiske pendant til denne hedder European College for the Study of Vulval Disease og kan findes på http://www.ecsvd.eu

Christine Felding (speciallæge i gynækologi og obstetrik (kvindesygdomme og fødselshjælp)) har lavet en blog på www.voksnekvinder.dk om Lichen Sclerosus. Søg på hendes navn og vælg "tilmeld dig bloggeren", så får du besked, når der er nyt fra hende.