FORENINGEN » Sex og samliv

Tips om sex og samliv

Dit sexliv kan blive påvirket, når du har Lichen Sclerosus.

Det kan være vanskeligt eller umuligt at gennemføre et samleje (i det efterfølgende defineret ved, at mandens erigerede penis føres ind i kvindens skede). Dette kan være tilfældet i perioder med attaks pga. sår og rifter, og det kan være sådan hele tiden pga. forsnævringer hos kvinder. Hos mænd kan det være ubehageligt med berøring af penis ved attaks, og seksuel ophidselse (erektion) kan være meget smertefuldt.

Nogle gange kan der være behov for en operation for at udbedre meget svære forsnævringer eller attaks hos mænd for igen at have mulighed for at gennemføre et samleje. 

Mange bliver også påvirket psykologisk, fordi deres selvbillede og seksualitet ændres. De kan føle sig som mindre kvinde eller mand, hvis de ikke kan gennemføre et samleje. De kan føle, at de dermed ikke har noget at tilbyde en partner, og angsten for at partneren vil forlade en, eller aldrig at få en partner, hvis man er single, sidder i mange (se mere under håndtering af diagnosen).

Lichen Sclerosus optræder meget forskelligt hos den enkelte, og denne vejledning er tænkt som inspiration til dem, der ønsker at eksperimentere med forskellige muligheder.